Kategori Menu

Ala Carte (11) Atkins Menu (14) Ayam (14) Daging (5) Desert (9) Ikan (9) Kerabu (4) Ketam (6) kuih (6) Minuman (3) Pasta (7) sayuran (6) Sotong (15) Udang (16)

Thursday, October 17, 2013

Atkins Menu: Butter Chicken






Berjaya mencuba resipi Butter Chicken rakan se-diet gua, Nurul Huda Resad.
babe, tgk... gigih gua taip nama penuh lu sbg penghargaan untuk resipi ini.

kombinasi lemak dari butter dan pedas yang sedap ini adalah sbg hidangan lunch gua di satu hari yang tidak bekerja dan bermalas malasan di rumah. best jugak bermalas malasan di rumah ni yer... terguling tergolek, lapar: sendiri masak sendiri makan, bukak tv tapi tak tengok pun sebab leka layan tepon. 

ok, takyah bagi senarai bahan2... uji minda cari bahan tersembunyi dlm cara memasak di bawah: 


Cara Memasak:

  • perap ayam dgn serbuk kari dan garam sikit, kemudian goreng dan ketepikan.
  • panaskan butter, tumis bawang besar dan putih (yang didadukan), cili api (saya pakai 4 biji utk 4 ketul ayam), cili merah dan daun kari sampai wangi.
  • kemudian masukkan susu cair / susu segar
  • last sekali masukkan ayam tadi dan gaul mesrakan mereka.

ohhhhh~~~ sedapnya dimakan panas2! :)





9 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ina. wallah.. terliurnya sheilaaa :)

nurul huda said...

eheh.... dah pencen pon kene seru2 gak niii.. sedap kan?? buat lagi, buat lagi.... **mana nak carik pinggan sama ngan dia ni.... mana blh dia punya gambar lg cun dr aku** wakakka....

NM03 said...

nak cuba nak cuba!!!!

Gee® said...

wow! sedapnyaaa....

Maria Rahman said...

nk tnye klu x letak susu bole x?

princessyana santibanez said...

Stage bape leh makan ni ea ? Kalau dalam induction leh mkn x ?

Shu Ali said...

hmmm atkins klau induction xleh taruk susu....

Shah Hurul Sheema said...

Setahu sy utk induction fasa 1 xleh gna susu..yg ni menu atkins utk fasa berapa???

alfiefie hersheys said...

Bole ganti susu dengan santan kotak low carb.