Kategori Menu

Ala Carte (11) Atkins Menu (14) Ayam (14) Daging (5) Desert (9) Ikan (9) Kerabu (4) Ketam (6) kuih (6) Minuman (3) Pasta (7) sayuran (6) Sotong (15) Udang (16)

Atkins Menu (Low Carb)


apa itu ATKINS diet?
nak explain memang berjela la...
boleh rujuk DietDoctor untuk penerangan secara ilmiah nya.
atau
boleh juga refer FB Page Kelab Diet Atkins [Malaysia] 
untuk dapatkan info, share menu, inspirasi dari geng diet. :)


di sini saya just share menu/resipi pantas, tuntas dan malas veri Aku Bukan Chef. ;)



20 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..menarik msuk blog ni..mcm2 ada... tq kak =)

Anonymous said...

salam. nak tnya sikit, mknn semua ni boleh mkn ke mse induction?

jaja said...

Klu rendang blh mkn

CIKGU ADILA said...

very informative blog..tq

julina alias said...

Sya suke....ngah berdiet....

Syafiq Sam said...

Raya cmner nk diet?kena mkn ape

Fiza Den said...

Ya Allah..selera saya tgk..ni tahap 5 stars ni..meleleh air liur tgk masakan2 sis.. sis saya nak tanya cikit, macam mna sis kekalkan kesegaran sayur di dlm fridge..saya ni letak dlm fridge pn kadang2 layu juga..huhuhu mohon bg tips sis..:)

InaAchik said...

jangan tanya tu boleh mkn tak... ni boleh tak... tu kena refer pada yg lebih arif like file2 kat fb Kelab Diet Atkin. saya x pandai. saya main taram jer.

syafiq: raya saya mana ada diet! hahahaa... tp jgn contohi!

fiza: saya letak jer bahagian bawah tu. kalo salad, klo duk dlm bekas plastik mcm kita beli kat pasaraya tu boleh la tahan 3 4 hari. biasa saya beli sayuran yg susah layu like brokoli, zucchini, bunga kobis. kalo bayam, saya potong... basuh, sejat n buh dlm bekas.

Aiza said...

Menu you lebih hebat dari KDA tu.. lebih healthy.. Keep it up. I tengok orang2 kat KDA tu terlampau teruk pemakanan.. Yang you buat ni macam real Atkins Diet..
:) Thumbs up..

Nur Zayyani Liman said...

Nice pic..bole tambah idea utk menu atkins ni..

Masliana Mohmad said...

Mayonis mmg dibenarkan dlm diet ke sis.. ? :-)

Anonymous said...

Tomato xleh mkn la

ira rara said...

sy dah wat 5hari...dh trn 2.8 kg...ermm cikitnya...mntak halal reaepi yer sis...jom jalan2 blog saya...http://ceritasanansini.blogspot.com/

Anonymous said...

Salam nk tanya kalau masa tgh berDA ni kita bleh ambik minuman detox ke?

speedrider said...

Some of these not qualified in Phase 1. Dalam KDA memang nampak teruk sebab banyak yang betul, cuma tak fancy.

Look fancy, but beware. Tapi kalau atas ni semua phase 4, thumbs up!

arifah said...

saya tinggal di asrama ..so nk masak ni mmg terhad laah.. so menu apa yg sesuai utk diet atkins ni bg yg tinggal di asrama seperti saya ??

Mary said...

Hi sis..i like your blog...like your cool recipe for atkins beginner like me...do u mind if i took some photos from here and share your blog with other beginners like me out there...

Mary said...

Hi sis..i like your blog...like your cool recipe for atkins beginner like me...do u mind if i took some photos from here and share your blog with other beginners like me out there...

akmalnag said...

hi! sis, dah bole bkak kdai sis, susah nk cari kdai pengamal DA..

akmalnag said...

hi! sis, dah bole bkak kdai sis, susah nk cari kdai pengamal DA..