Kategori Menu

Ala Carte (11) Atkins Menu (14) Ayam (14) Daging (5) Desert (9) Ikan (9) Kerabu (4) Ketam (6) kuih (6) Minuman (3) Pasta (7) sayuran (6) Sotong (15) Udang (16)

Thursday, July 28, 2011

Strawberry Coklat

fuh fuh fuhhhhhh~
ya ampon... bersawang! blog sapo ler ni?!!!
cucu tumpang lalu penunggu blog... :p

lama sungguh tak berupdate. jelas saya dah pemalas nak masak grand2 skrg! asyik ulang tayang menu sama jer... tu yg malas nak tempek kat blog tu. kalo cuba resipi baru pon, resipi malas ala2 mengelat gitu. semua nak main instant jerk. xperlah... sesuaila untuk pompuan malas... hehehhee...

contoh resipi malas:

STRAWBERRY COKLAT.


ni versi malas. tak kuasa nak cucuk lidi satu2 dan celup coklat satu2. susun jer atas piring dan simbah coklat then tabur colorful chocolate rice. setel! 

 

bahan2 seperti di atas... *eh, pasal gambo jadi cenggini ni?! 
aku men blasah beli coklat cadbury. kalo x abes, bleh ngap! hehheee...
cairkan coklat guna teknik double boil.
pastu celup strawberry dlm coklat dan tabur coklat rice. 

yer, ni ajaran songsang main redah. untuk cara yang lebih sedap dan selamat, bleh terjah resipi ni: http://www.myresipi.com/top/detail/5440


#makan sambil feeling like Tok T ngan Tok K ;)

4 comments:

eMMe said...

coklat lebey plss~

AIN NAZRI said...

huwaaa sedapnya.. nyam nyam... cik kaki mana resepi megi sedap ko tuh?

Ayu Firzara said...

Assalam...
Jom singgah butik...pakaian dan tudung ekslusif

http://www.firzaraexclusive.com

Filla ~ Kasihs said...

hehe..updatelah selalu!! suke tgk gambar food.. ni bulan puasa leh dpt ilham.. ;)