Kategori Menu

Ala Carte (11) Atkins Menu (14) Ayam (14) Daging (5) Desert (9) Ikan (9) Kerabu (4) Ketam (4) kuih (6) Minuman (3) Pasta (6) sayuran (6) Sotong (15) Udang (15)

Monday, January 7, 2013

Aku Bukan Chef masuk megazine?! auuuuu~~~ malu ai!


Assalamualaikum uols bibik gojes sekalian...
lama ai tak menggojes di sini. ngeheee~

ni.... ai ade gossip basi ni...
hari tu kan... ehhhhhh~~~ malu la plak ai! (poyo!!! poyooooo!!!!) 
ehem ehem ehemmmmm... hari tu... 
ade ker blog AKU BUKAN CHEF ni masuk magezine uols...
resipi semuapun ala sempoi lenggam sekadar lepas lubang tekak jer pon...
tapi orang dah offer, takkan nak tolak pulak kan... :p


ma, nama yg beri kat org masuk majalah ma. tapi muka org xder pon, tak komersil kekdahnya.


Aku Bukan Chef dalam WANITA keluaran Januari 2013. 
tapi sedih la jugak sebab banyak kesilapan yg mana gambar kerabu daging tapi resipinya daging singgang dan masak lemak cili api ketam pulak tertinggal tanda * utk bahan kisar. 
kesilapan yang tidak disengajakan ler tu kot...
takperlah... semua orang buat silap.
penulis dah personally minta maaf atas kesilapan yang terlepas pandang.
its oke... its oke... 


4 resipi kesemuanya termasuklah resipi daging singgang tapi letaknya gambar kerabu daging. 
dan yg kelakar jugak tu, dlm resipi gulai lemak cili api ketam; "masak dgn api" 
mmg la msk ngan api... tapi patutnya 
"masak dgn api sederhana dan sentiasa kacau supaya santan tak berketul" 



semoga ini jadi pembakar semangat untuk ai kembali aktif menayang menu2 baru yg sempoi lenggam di sini. 





13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana! sheila tumpang happy untuk kak ana! hehe. bestnya, nanti sheila nak beli majalah ni lah. hihi. terliur tengok resepi kak ana tau ;)

Gee® said...

Tahniah!!

!eNa PnG said...

Tahniah kak...memang sempoi...

ErneiAfzan said...

Tahniah adek Ina.. memang sempoi..tapi muka tetap commercial dek ;)

storm rider said...

taniah!!bestye. i pon suke mask lauk yang simple2 tapi janji sodap.hehe. btw,slm kenal..this is my blog..http://soulain.blogspot.com/

ameris said...

tahniah ina!!
lps ni update sokmo yer

ziha said...

congrats kak! happy for u :) bila la blog kite nak masuk magazine plak..hhaha dalam mpi je.

azeanty anuar said...

wah.. semalam dah pegang tp x beli.. kene beli la japgi...

-cinta soFiaSafiya- said...

memang layak pn masok magazine...!!!

resepi anda, menjadiiii menu harian saya dirumah....SIMPLE,MUDAH dan SEDAPPPPPPP :)

TAHNIAH ina,

ummiaiman said...

Tahniah...seronok bila blog kita di iktiraf...tahniah ye... salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

ummiaiman said...

Tahniah. ..tumpang gembira...salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

Pn. Ila said...

Tahniah..tumpang gembira..perkongsian ilmu yang sangat berguna..tq.

Salam kenal juga!

Siti Shuhadah said...

WOWWWWWWW !!!!!