Kategori Menu

Ala Carte (11) Atkins Menu (14) Ayam (14) Daging (5) Desert (9) Ikan (9) Kerabu (4) Ketam (6) kuih (6) Minuman (3) Pasta (7) sayuran (6) Sotong (15) Udang (16)

Friday, October 22, 2010

Pineapple Trifle... masyukkkkkkkkk~

 
Pineapple Trifle
huhhhh... makan after diperam dlm esbok... 
huuuuuuuu... terasa nyamannnnnnnnnn jer...

tak perlu bunting untuk mengidam...
bgn pagi di hari minggu... pukul 11 masih kategori pagi kan?! ha3~ 
xder ribut xder hujan tetiba jer mengidam nak makan puding trifle cam makan kat open house umah neena....
argh sudahhhhhhhhhh... mana tau nak wak cmne weh! 
pastu ingat neena pernah post resipi puding trifle tu...
tapi tenet kat umah slow nak mam... 
nk plak nak bukak blog neena yg juga berat nak mam... 
mmg berjanggut la... 
lubang tekak ni plak species cepat sentap... 
tak bagi apa dia mintak karang merajuk... ngengada sungguh!!!
terpaksa la wak wake up call pompuan tu semata mata nak mintak resipi... 


hasil sebelum diperam dalam esbok untuk seketika...
satu untuk aku... satu untuk CIK ESAH...
saaaaaaaaaaaaaaayang mak kitteeeeeeeeeeee...


nak resipi? terjah blog neena.... baiknya entry cara2 nak buat puding trifle ni...
http://neenaanuar.blogspot.com/2010/10/puding-trifle.html

#dia pakai fresh pineapple... aku pakai tin punyer jer... x pandai nk kopek nenas (alasan cover line MALAS sebenarnya... ;p)
and kalo x suka masam2 cam aku... leh tukar nenas tu ngan peach ka... strawberry ka... ikut kreatif korang ler...

2 comments:

Nina Farhana said...

sis . nak tnye coklat2 yg kt bawah puding trifle tu sis pkai cake ape ?

Nina Farhana said...

sis . nak tnye coklat2 yg kt bawah puding trifle tu sis pkai cake ape ?