Kategori Menu

Ala Carte (11) Atkins Menu (14) Ayam (14) Daging (5) Desert (9) Ikan (9) Kerabu (4) Ketam (6) kuih (6) Minuman (3) Pasta (7) sayuran (6) Sotong (15) Udang (16)

Thursday, March 31, 2011

Tuna Puff yang sgt sempoi... pasti x caya kan?!!!

nama kemain lagi... TUNA PUFF konon!!!
hahahahahhaaaa... nak gelak guling2 ngan taktik MALAS si tukang masak!
hakikatnya... malas nak citer... tapi, sumpah... menu yg sgt sesuai utk pompuan malas!!! 
tapi hasilnya??? malas nak gebang... cuba dulu... confirm tak nyesal!!!


roti gardenia dilenyek2 sampai kemek > dibuang tepinya > lalu diletak tuna dalam tin + mayonis > ditekan-tekan tepinya dgn garfu > dan akhirnya dibiarkan lepak seketika dalam oven dan dikeluarkan sebelum rentung... :)

bila dingap, uhhhhhhhh... sedapnya.... rasa cam mkn pastry u!!! 
kalo korang rakan semalas aku... cubalah... :)


dihidang bersama sausage dan fun fries supaya tidak kelihatan sgt MALAS... ;)


12 comments:

eMMe said...

ohhh...ni, saya tau nih...penah buat dgn adik ipar, pasni boleh try sendiri utk dimakan bersama mr HuB, tQ Ina~

PuaN su SU said...

resepi yang sesuaaiiiii untuk i la u

Shu Shinju said...

sedapppppp.......

faiez said...

ingin try pd roti gardenia yg dh nk expired!!!

-oP_ida- said...

memalam makan camgInik..terbaikk....

kolestroLl tak tingi sangat..hihih

InaAchik said...

SELAMAT MENCUBA SEMUA KENGKAWAN!
DAN BILA CUBA, CONFIRM KORANG MMG SAMA GANG MALAS DGN SAYA... :)

ceywie said...

kreatif, penah buat tapi tak terpikir lak nak lipat tiga segi n tekan ngan garfu tu, biasa buat gulung jer. menarik. tq ina.

InaAchik said...

CEYWIE:
sharing is caring! :)

Cik Puan Axa said...

wah,menariknya!mmg nampak cam pastry!..tq for the recipe.. (",)

Azian said...

Sesuai untuk sarapan atau minum petang kan. Nanti nak cuba lah.

Azian said...

Sesuai untuk sarapan atau minum petang kan. Nanti nak cuba lah.

InaAchik said...

cik puan axa & azian:
yer... yg sempoi itu kite kongsi2 kan...