Macam biasa... nama menu kasik meletops skit padahalllllll???
popia gulung pisang ber-cheese jer pong! ;)
popia gulung pisang ber-cheese jer pong! ;)
Tak sangka menu simple ni bagi kesan tangkap leleh baik punya.
Baru nk start diet... tapi takleh tahan godaan bak hang!
Resepi #akubukanchef mcm biasa, sempoi lenggam jer:
- sebab saya pakai kulit popia kecik, pisang tu saya potong2 then belah 2.
- butter cup saya potong jejari. Suka hati lah nk potong cmne.
- bentang kulit popia, letak pisang, butter, mozarella cheese. Bungkus n lekatkan ngan telur.
- panaskan non stick pan dgn sedikit minyak (nak deep fried pun boleh kot tapi saya taknak oily sgt) then goreng la spring rolls tu dgn api perlahan. - angkat n toskan dan tabur cheese. Mkn panas2... Perghhhhh~~~
kalo suka manis, kasik limpahkan ngan coklat sedap jugak kot... saya x suka manis. saya suka rasa lemak2 masin dari butter n cheese tu. kawan cakap makan ngan aiskrim pon sedap.
5 comments:
good idea. oleh try ni kalau emergency ade org dtg umah:)
simple.. tapi mcm sedap je.. nak kena cuba ni...thanks bagi resepi.
Best jugak layan petang-petang ni.
http://acikwatie.blogspot.com/
1st time singgah sini. haiyo semua resepi menggoda i olss lah aisehhh laparrrr T____T
salam kenal,
anamizu :)
petang-petang ni tgk ni rs lapar lah pulok..
pas ni boleh try ni..tq sbb share menu baru ni..
salam perkenalan dan jom singgah blog kit..
Post a Comment