BAHAN2:~
- udang of coz... potong muncung & janggut dia sikit... pastu belah belakang. kalo malas lantak kowrang ler... bleh mkn gak... :)
- kelapa parut
- planta @ butter
- MAGGI cukup rasa
- daun kari
- cili api
- garam n pak aji bahan pembotak kepala kalo mahu...
CARA MASAK:~
- udang tu gaul garam kunyit > goreng > ketepikan.
- panaskan kuali > buh sedikit minyak (dlm 3 sudu) + butter @ planta
- tumiskan daun kari ngan cili api
- masukkan kelapa parut n letak serbuk MAGGI cukup rasa - gorengkan kelapa sampai garing
- pastu campakla udang tadi
- gaul2 jap... hidangla... senangkan...
cik kaki bersuara: WAKPER MASAK SUSAH2 & COMPLICATED SGT... asal lepas lubang tekak jadila... karang kunyah2 jadi taik masuk sistem pembentungan gak! kesimpulan: aku suka masak yg simple2 jer...
2 comments:
very simple tp mebeles!!!!..
nyum..i like...kreatif dan mudah...
leh try nnti..tq dear dgn juadah y cute miut nie,,hihihi
lina rizaudiee:
try la dulu br tau mabeles ker x... hehheee...
Post a Comment