udang ~ 10 ekor (cukup utk 2 org mkn)
bawang besar - 1 biji
serai - 3 btg
tomato - 1 biji
cili api - ikut tahap kepedasan korang
daun limau purut
limau nipis
garam, gula & bahan pembotak kepala secukup rasa
Cara Memasak:
- rebuskan udang dgn sedikit garam - toskan - air rebusan jgn dibuang
- potong/hiris/mayang semua bhn2 lain kecuali limau
- gaulkan semua bhn yg dihiris dgn udang, perahkan limau (ikut tahap kemasaman anda jugak) dan masukkn garam, sedikit gula dan pak aji kalau mahu.
- boleh letak air rebusan udang jika mahu berkuah...
- okeh, siap utk dihidang... mudahkan?!
selamat mencuba bibik2 smua...
2 comments:
Kerabu week...hehehehe...
emme:
xderlah, ni entry lama dr kakikusukaberjalan. kite br transfer ke sini.
Post a Comment